millerbadrum.se använder cookies för statistik och för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
Inköpslista 0


Materialfakta

 
Write title here...

Badrumsmöbler


Monterade


CITY, KENSINGTON, NEW YORK och LONDON
Samtliga möbler är färdigmonterade. Handtag, blandare, bänkskiva, tvättfat, eluttag och belysning är tillval som monteras av installatör.
TRADITIONAL
Samtliga möbler är färdigmonterade. Handtag, blandare, tvättfat, eluttag och badrumslampa 301C, 301C-2 är tillval som monteras av installatör.

Material


CITY Är till stor del tillverkad av laminerat skivmaterial.
KENSINGTON Är till stor del tillverkad av MDF.
LONDON Är till stor del tillverkad i fanerat skivmaterial. Lådfronter och luckor i naturell samt svart ek är tillverkade i massiv ek, fyllning av fanerat skivmaterial. Vita möbler är tillverkade av målad MDF. Ryggar, hyllplan osv. tillverkat i fanerat eller folierat skivmaterial.
NEW YORK Är till stor del tillverkad i fanerat skivmaterial. Vita möbler är tillverkade av målad MDF. Ryggar, hyllplan osv. tillverkat i fanerat eller folierat skivmaterial.
TRADITIONAL Är till stor del tillverkad i MDF samt massiv björk.
Ryggar är tillverkat i målat eller folierat skivmaterial.

YTBEHANDLING Kensington, London, New York och Traditional ytbehandlas minst två gånger med vattentålig och slitstark lack. City är tillverkat av slitstarkt nanolaminat. Se speciella skötselanvisnigar för City.

Badrumstillbehör

 

"Full-fix” infästningssystem


Är ett system som motverkar att tillbehören vrider sig. Serierna Atlanta, Bond, Boston, Miami, Montana och Orlando har Full-Fix.

Lim/häftmassa


Med Millers häftmassa slipper du borra när du ska sätta upp dina badrumstillbehör. Går att använda till serierna Atlanta, Bond, Boston, Miami, Montana, Orlando och vissa utvalda produkter i serie Classic. Vi rekommenderar att handuksstänger, glashyllor, speglar, toalettborstset och produkter som utsätts för tyngre belastningar skruvas upp.
 

Tvättfat

 

Behörig installatör ska alltid anlitas vid installationer. Porslinstvättfaten är gjorda av naturmaterial med en toleransavvikelse på +/-5%. Om metallföremål kommer i kontakt med porslinet uppstår svart-grå märken - Dessa tar man oftast bort med hjälp av keramiskt suddgummi. Behörig rörinstallatör ska alltid anlitas. Porslinsprodukter ska alltid kontrolleras och godkännas innan montering/VA-anslutning.

El


Behörig elektriker ska alltid anlitas vid installationer.
BELYSNING, SPEGELSKÅP OCH SPEGLAR har LED-belysning som är IP44-certifierad.
TRADITIONAL belysning är IP23-certifierad och levereras utan ljuskälla. Kompletteras med ljuskälla (LED-”glödlampa”) typ E14 ”liten fattning”.
Linear Led Spegelskåp, Linear Led Spegel och Linear Led Överbelysning L102 -
installeras tillsammans med vipp-brytare (av/på) på väggen. Du dimrar via DIM-sensorn som är placerad i underkant/änden av den högra ljusprofilen. Tryck och håll fingret mot sensorn för att öka/minska ljusmängden och släpp sensorn när du uppnått önskad ljusmängd. Belysningen kommer sedan att komma ihåg den senast inställda ljusstyrkan när du tänder nästa gång.

Monteringsanmärkning

 

Medlevererade skruvar och plugg ska användas i massiva väggar. Innan hålen borras, kontrollera att det inte finns några dolda rör eller elkablar. Vi rekommenderar att hål som borras fylls rikligt med silikon för våtutrymmen innan montering. Alla produkter ska inspekteras och godkännas före montering. Behörig yrkesman ska alltid anlitas. Miller Badrum AB tar inget ansvar för felaktiga/ej behöriga installationer.

Monteringsanvisningar kan laddas ner här millerbadrum.se/monteringSkötselanvisning

Träytor rengöring


Vi rekommenderar regelbunden rengöring med en mild tvållös- ning - eftertorka med en torr trasa. Användning av rengöringsmedel innehållande slipmedel och/eller frätande ämnen såsom ammoniak kommer att förstöra produkten. För möbler i naturellt eller betsat trä kan möbelpolish av hög kvalitet med fördel användas för att bibehålla produktens vackra lyster och öka dess livslängd. Även om träet är behandlat för att tåla fukt bör man alltid omgående torka bort vatten och stänk med en ren torr trasa.

Porslin rengöring


Rengör med ett milt rengöringsmedel. Tvättmedel som innehåller slipmaterial ska ej användas. Svarta märken som uppstår vid kontakt med metallföremål tas bort med ett suddgummi för keramik.


Speglar, glas och metall rengöring


Vi rekommenderar regelbunden rengöring med en mild tvållös- ning - eftertorka med en torr trasa. Användning av rengöringsmedel innehållande slipmedel och/eller frätande ämnen såsom ammoniak kommer att förstöra produkten.

Stenbänkskivor rengöring


Vi rekommenderar regelbunden rengöring med en mild tvållösning - eftertorka med en ren torr trasa. Användning av rengöringsmedel innehållande slipmedel och/eller frätande ämnen såsom ammoniak kommer att förstöra produkten.
 
 

City


Se separata rengöringsanvisningar för City under "ladda ner" en bit ner på denna sida.

Polerad obehandlad mässing

 

Vi rekommenderar regelbunden rengöring med en mild tvållösning - eftertorka med en ren torr trasa.

Mässingsprodukterna är polerade blanka från fabrik. Polerad mässing är en ”levande” ytbehandling som förändras över tid - produkten får en vacker patina. Blankheten kan behållas genom putsning med metall/mässingsputs.


Ladda ner

 

City Nanolaminat
Rengöring


Ladda ner

Skötselanvisningar
Badrumsmöbler och Badrumstillbehör

Ladda ner

 Levande Material

Trä - ett levande material


På grund av naturliga variationer i trä så kan det förekomma struktur och färgavvikelser på en produkt och mellan olika produkter och leveranser. Före ihopmontering är varje komponent lackerad minst två gånger med den bästa tillgängliga vattentåliga och slitstarka lacken.

Äkta porslin


Porslinstvättfat är gjorda av naturmaterial och har därför en viss måttolerans. Våra tvättfat är tillverkade av äkta porslin i Italien och England och håller en mycket hög kvalité.

Mässing och läder


Polerad mässing är en ”levande” ytbehandling som förändras över tid - produkten får en vacker patina. Våra läderhandtag är tillverkade av naturläder och har en ”levande” yta som förändras över tid, variation kan förekomma.

Stenbänkskivor


Våra stenbänkskivor är tillverkade av äkta sten, vilket innebär att färg och struktur varierar från det du sett i utställningar och på bild. Det hjälper dig att skapa en naturlig och personlig
charm i ditt nya badrum. För att få en tålig yta är alla våra bänkskivor impregnerade.

Kvartsstenskivor

 

”Silestone” kvartsstenskiva har med sitt sofistikerade utseende, känslan och tyngden som hos natursten. I flera avseenden har den en högre kvalitet. Den består till 94 % av naturlig kvarts som är mycket motståndskraftigt.
 
 
The Miller Way
En god morgon. Och en lika god kväll. Med tanke på hur mycket tid du spenderar i ett badrum är du värd något extra. Tilltalande tidlös design och äkta hantverk. Omsorg in i minsta detalj. Några kallar det livskvalitet.
Vi kallar det the Miller Way.
 
   
 
Miller Badrum AB
Industrigatan 3A
564 31 Bankeryd
 
Telefon: +46(0)36 33 11 220
Mail: info@millerbadrum.se

Vår Katalog

Vi ger dig badrummets bästa sidor!

Hitta återförsäljare

Här är snabbaste vägen till ditt nya badrum.